
Botanical Name: Zingiber officinale
Uses: Aching muscles, arthritis, nausea, poor circulation.
Джинджифилът е една от най - широко разпространените подправки в Индия и Китай. Коренът се употребява в Китайската традиционна медицина при проблеми на храносмилателния тракт и оросяването, за облекчаване на мускулни болки.
Маслото се добива от корените, но след като те са изсъхнали, за да се намали силната и специфична миризма.
При проблеми с храносмилателната система
3 к-ки масло от джинджифил
2 к-ки ментово масло
5 к-ки лимоново касло се смесват в 20мл олио носител.
Масажира се леко стомахът.
При мускулни болки
4 к-ки лавандула
2 к-ки масло от джинджифил
Капват се във ваната.
При проблеми с оросяването
6 к-ки масло от черен пипер
4 к-ки масло от джинджифил се смесват в 20мл олио носител и се масажират в кожата
No comments:
Post a Comment