Saturday, July 24, 2010

Protobulgarians



Ще отделя една малка територия от моя блог , но с голямо значение, на това да излагам факти свързани с историята на българите - за това кои са те,от къде идват и какво културно наследство носим в гените и кръвта си ние- съвременните българи.

Ще започна с малки цитати от книгата на Пламен Петков "Българите", за повече информация, препоръчвам да я прочетете. Към книгата има филм, т.е. всичко е документирано и доказано с филмов материал. Притеснява ме факта, че историята, която официално се изучава в България, по отношение на прабългарите, е плод на заблуда и недостатъчно познаване на фактите - нарочно или не, бъдещето ще покаже.


"Според официалната история българите били малка орда или дружина от 10 000 души дошли на юг от Дунав с хан Аспарух. Истината е ,че десетки хиляди българи са се заселили в земите на днешна България векове преди Аспарух"

****
Според Божидар Димитров България е създадена през 632г. от кан Кубрат., когато той обединява всички племена и отхвърля васалната зависимост от Тюркския хаганат.

****
Византийски автори говорят за Стара Велика България, която е създал кан Кубрат през 30- те години на VII век....Съдейки по "Именника на българските канове" - уникален летопис, какъвто Европа през Ранното средновековие не притежава, можем да стигнем до средата на 2 век. По-точно 165г.сл.Хр. Тя се споменава като начална за управлението на легендарния Авитохол, а по - късно на Ирник или Ирнак.....Най-старият препис на "Именника" е открит в книгата "Елински и римски летосписец" от края на XV или началото XVIвек. Списъкът на българските ханове е вмъкнат като продължение на "Четвърта книга на царете" от Стария завет. По този начин историята на българските владетели директно се свързва с историята на библейските царе.

No comments:

Post a Comment