Sunday, June 5, 2011

MIlena- Ha Ha



80 000 български студенти учат извън България. Чудя се дали сред студентите и т.н. млади хора в Англия, Испания, Гърция, които стачкуват периодично и се борят за правата си и за нещата, които ги вълнува и зависи тяхното бъдещето, има и българи...

В България това със стачките и протестите не се получава...
Сигурно защото 80 000 прогресивни млади хора, качествено поколение, са извън страната или пък няма за какво да се стачкува , защото животът в България е ОК. С главни букви -ОК.( Нее, не ОО, а ОК - това е важно да се отбележи, за да не се допускат грешки.)
И въпреки, че привидно всичко е ОК има и някои неща, които си нямаме.
Например нямаме нова силна генерация от групи или певци , които да провокират с актуални, дръзки, смислени, оригинални, гневни ако щете текстове.
Нямаме си и кино, което да разчупи стереотипите, нямаме си нов балкански хит , нямаме си и музей на съвременното изкуство, а също и отворено общество ( разбирай open - minded ), което да моделира, насочва, изгражда млади таланти или още по - добре - да поражда в тях отрицание..

Отричане и пречистване от всичко мазно, както пее Милена - толкова ли е трудно да се постигне това И в малка България?

Отрицание и изграждане на дом, в който ще се чувстваме щастливи и свободни. Такъв, какъвто няма никъде по света. Твоят дом. Нашият, защото Аз съм Българче обичам, наште планини зелени. Българин да се наричам, първа радост е за мене.

Предците ни са се гордяли, че са българи, а вие гордеете ли се?

No comments:

Post a Comment