Saturday, August 25, 2012

Eмигрантските пари двойно повече от преките инвестиции у нас

Eмигрантските пари двойно повече от преките инвестиции у нас  - economy.bg

Не е нужно да имаш икономическо образование, за да си направиш съответния извод за състоянието на страната.
Да, чака ни поредната тежка зима..

Между другото още новини свързани с емиграцията - около 1.6 млн са българите извън граница като предпочитаните дестинации са: Гърция / която е в сериозна криза/ и Италия с около 34 %., следва Великобритания след това Германия с 24% и Испания с около 20%.

 По данни на Евростат и Националния статистически институт годишно страната ни напускат между 20 и 25 хиляди души на възраст 25-39 години.

Да не говорим за факта, че вече напускат цели паралелки, бъдещи студенти, които предпочитат да получат образованието си в утвърдени университети в Централна и Западна Европа.

И повечето никога няма да се върнат и то с право, защото  тук все още е валиден законът на шуробаджанащината и става така, че те управляват хора, които пишат по-вече / с тире/ и помалко /без тире/,  да не говорим за двойно т или н.

Други пък пускат обява, защото явно няма никой близък, който е достоен за този пост, а именно -  изисквания за висше образование, английският вече не трябва да е просто fluent, ами native, отлично владеене на Microsoft Office, разбира се всички машини в офиса също, трябва да сте красиви, мотивирани, амбициозни и креативни. Накъде в 21век, ако не сте КРЕАТИВНИ! Колко е заплата според вас? На колко оценяват вашите възможности в България?
350 - 400 лв на месец.
Съжалявам много, че не запазих линка към обявата. 
Та после никой да не се учудва, че за по-малко от 24 часа обява за детегледачка в Норвегия бе гледана около 5000 пъти.
Ако има обяви за Гренландия също ще има желаещи.

Такова отчаяние не съм виждала отдавна в България, освен преди 15-20 години. Като обща картина, не като единични случаи.


Не знам дали съществува конспирация против България, но ако има такъв план, то той работи перфектно.
И благодарение на това, че българският елит се унищожава систематично от десетилетия насам, няма и няма да има кой да се противопостави и да викне "Стига!".
По-лесно да отидеш там, където плащат добре - та дори и в Гренландия..


No comments:

Post a Comment